Ridskolan

Ridskole­verksamheten

Kurserna pågår fortlöpande under hela året med undantag för sommarlovet samt vissa röda dagar (se lektionsschema under fliken Lektionsverksamheten).

Året är indelat i tre betalningsperioder. Höstterminen börjar i augusti månad, vinterterminen startar i december och vårterminen i mars.
Antalet inskrivna elever i ordinarie ridgrupp är max 9 ryttare.
Vi anpassar gärna våra ridgrupper efter önskemål och möjlighet.
Man räknas som junior till och med det år man fyller 19 år.

Utrustning ryttare

All ridning, longering, tömkörning, löshoppning sker med hjälm. Vi har hjälmar för utlåning men ser gärna att du så fort som möjligt provar ut och skaffar en egen då det är det optimala. Hjälm bör ingå i din personliga utrustning, att låna gör du på eget ansvar.

Ett begränsat litet antal västar finns för utlåning till ridskolans elever. Västen hämtas på stallkontoret innan lektionen börjar och lämnas tillbaka efter ridlektionens slut. Observera att eleven nyttjar denna utrustning på eget ansvar. Ett bättre alternativ är att hyra säkerhetsväst ifrån SRS, kontakta kansliet för mer information.

En säkerhetsväst bör sitta nära kroppen (under jackor och tjocka tröjor). Den får absolut inte vara för stor. Vidare bra information om hur vi vill att våra elever ska vara klädda till ridlektion hittar du på våra anslagstavlor.

Medlemsavgift för 2024

Utöver ridkursavgift tillkommer medlemsavgift i Söderköpings Ryttarsällskap. I medlemsavgiften ingår den kollektiva olycksfallsförsäkringen. Medlemsavgiften betalas och gäller per kalenderår.

Junior 580 kr
Senior 730 kr
För familjemedlemsskap, kontakta kansliet.

Ordinarie kurspris:
Från 205kr och uppåt beroende på lektionstid och antalet elever/per grupp.

Extra träning:
Från 385kr-685kr på egen eller ridskolans hästar.

Kontakta kansliet för mer information.

 

Hyra häst

Rider du på ridskolan regelbundet och skulle vilja hyra ridskolehäst?

Kontakta Gunilla Melin för vidare info:

gunillamelin@soderkopingsrs.se